Flink af natur - hold hunden i snor

Kampagnen "Flink af natur" sætter fokus på, at alle får bedre oplevelser ved at vise mere hensyn i naturen

Formålet med "Flink af natur"-kampagnen
Kampagnen minder hundeejerne om, at de skal huske at holde hunden i snor, når de tager ud i naturen. I naturen skal der være plads til alle, og langt de fleste hundeejere har da også deres hund i snor, når de færdes i naturen.

Løse hunde i naturen kan være et problem for både naturens dyr og fugle og for andre naturgæster, viser Friluftsrådets undersøgelse af danskernes oplevelse af naturen.

hjorte i skoven

Hold hunden i snor – så er du flink af natur
Når du tager ud i naturen og lufter din hund, skal den altid være i snor. Og det er ikke uden grund. En løs hund kan nemlig skræmme naturens vilde dyr og fugle og desuden gøre skovturen til en utryg oplevelse for andre mennesker.

Du holder hunden i snor:

  • fordi du vil passe på naturens vilde dyr og fugle
  • fordi du forstår, at det gør mennesker, du møder, trygge og glade

  • fordi du vil passe godt på din hund og dens helbred

Sådan er du. Flink af natur!

børn i skoven

Hundeskove i Viborg kommune
Staten og Viborg Kommune har etableret flere hundeskove i Viborg kommune, hvor din hund må løbe uden snor, men du skal stadig have den under kontrol. Du kan finde mere om hundeskovene på Ud i naturen.

Skilte om "Flink af natur"
Du vil i forbindelse med kampagnen støde på "Flink af natur" skilte rundt omkring i kommunen. Skiltene står på udvalgte steder, hvor der opleves problemer med løse hunde, bl.a. i Undallslund og i skovene ved Bjerringbro. Men også i parkerne Granada, Digterparken, Ulriksdal Friareal og Islandsparken, hvor løse hunde kan være til gene for andre brugere af områderne, herunder også hundenes efterladenskaber, som kan begrænse brugen af bestemte områder.

Se mere om kampagnen på flinkafnatur.dk og reglerne for hunde på offentlige arealer.

Du kan også se en film på Friluftsrådets hjemmeside, hvor Jes Aagaard fra Naturstyrelsen fortæller om, hvorfor hunde skal være i snor i naturen.

Sidst opdateret: 06.12.2018