Bæredygtig Beton Prisen 2017

sØnæs vinder Bæredygtig Beton Prisen."Godt gået"

Prisfest
Viborgs sØnæs blev den 30. marts 2017 hyldet med Bæredygtig Beton Prisen, der uddeles af brancheorganisationen Dansk Beton i Dansk Byggeri, ved en prisfest på Dansk Arkitektur Center i København.

Henrik Juel Poulsen, Energi Viborg Vand, Andreas Hegaard, Svend E. Madsen A/S, Arne Madsen, Orbicon, Mads Holm Christensen, Orbicon, Kristine Juul Leth, Møller & Grønborg og Lotte Kunstmann, Viborg Kommune modtog den flotte pris.

sØnæs - et prisværdigt og visionært projekt
Julian Weyer, formand for Bæredygtig Beton Prisens dommerkomité, kalder sØnæs et prisværdigt projekt, hvor man både har sikret sig mod klimaforandringerne og etableret rensedam og rekreativt anlæg i én og samme løsning. Et visionært projekt med læring for mange andre kommuner og forsyningsselskaber. Se pressemeddelelse.

”Godt gået” sØnæs
Viborgs borgmester Torsten Nielsen er stolt af sØnæs, som nu også står som et godt eksempel på, hvordan beton kan tænkes ind i et klimatilpasningsprojekt på en både bæredygtig og flot måde.

Èn løsning
sØnæs får prisen for kreativ og bæredygtig brug af beton. I én og samme løsning sikrer sØnæs borgerne mod klimaforandringer, skåner miljøet og beriger viborgenserne med en rekreativ park.

Afstemningen
sØnæs var i skarp konkurrence med Lindevangsparken på Frederiksberg og Musicon i Roskilde, men viborgenserne satte ind med en imponerende slutspurt og sikrede sØnæs sejren.

Stor tak til alle jer, der har stemt på sØnæs og fået prisen til Viborg.

Dansk Beton uddeler prisen hvert andet år. Se mere om prisen på Dansk Betons hjemmeside.

 

Sidst opdateret: 21.01.2019