Jordbro Engsø mellem Knudby og Ørum

Kærhuset
Kærhuset ved Jordbro Engsø

Nye publikumsfaciliteter ved Jordbro Engsø mellem Knudby og Ørum er blevet indviet og folder udgivet

Søndag den 25. august 2019 blev en masse nye faciliteter ved den naturskønne Jordbro Engsø mellem Knudby og Ørum indviet og åbnet for publikum:

Kærhuset er blevet sat flot i stand og fungerer nu som madpakkehus og infocenter. Der er etableret en opholdsplatform, et fugleskjul og et madpakke-hus. Der er opsat borde og bænke, og – ikke mindst - der er lavet en fin sti mellem Kærhuset og Ørum på det gamle dige langs det gamle pumpelag. Stisystemet forbinder forsamlingshusene i Knudby og Ørum – i hver sin kommune, og der er opsat flotte plancher i Kærhuset og opstillet informationstavler langs stien.

Og der er udgivet en folder - se boksen.  

Læs mere om Jordbro Engsø her (eksterne links):

Forhistorien

Jordbro Engsø blev indviet som et statsligt vådområdeprojekt i 2016. Siden har et såkaldt lokalt grønt partnerskabsprojekt søgt og opnået tilskud fra fonde og fået gennemført en masse publikumsfaciliteter ved søen.

Publikumsfaciliteterne blev indviet søndag den 25. august 2019. Til indvielsen var der godt 200 mennesker samlet i det gode vejr. De hørte taler og fik pølser og sodavand/øl, og bagefter var der Sømarked - se fotos i boksen. Alle var velkomne til indvielsen. Se programmet her som pdf. Se den udsendte pressemeddelelse om faciliteterne og baggrunden.

Partnerskabets aktiviteter er finansieret af LAG Skive-Viborg, Realdania, Friluftsrådet og Skive og Viborg Kommuner. Endvidere donerede Sdr. Ørum-Taarup Landvindingslag sin kontante beholdning til partnerskabet ved pumpelagets nedlæggelse.

Logoer

Sidst opdateret: 10.01.2020