Natureventyr

Glade børn i skoven

Tag med på eventyr i kommunens smukke natur

Natureventyr er en app fyldt med eventyr målrettet børn i alderen 3 til 8 år. Eventyrene udspiller sig som skattejagter langs børnevenlige ruter.

App’en "Natureventyr" er gratis at downloade til både IOS og Android. 

Tre eventyr skrevet unikt til områder i kommunen

De tre unikke eventyr udspiller sig ved Borgvold, omkring Hjarbæk og i den smukke skov langs Gudenåen ved Kjællinghøl. Natureventyrerne er alle gratis at bruge for børnefamilier, skoler, daginstitutioner og alle andre, der vil ud på eventyr.

Langs ruterne udspiller sig tre fortællinger i børnehøjde, der alle tager udgangspunkt i de ting, som børn og voksne kan se, høre og røre ved. Fortællingerne i er skrevet med udgangspunkt i områdets lokalhistorie og dyreliv, men er tilsat en sund dosis fantasi i form af en overdådig ridderturnering ved Borgvold, hemmelige breve til kongen ved Hjarbæk, samt jætter og trolde i området omkring Kjællinghøl.

Undervejs bliver børnene inddraget gennem spørgsmål og udfordringer, og kombinationen af fantasi, leg, bevægelse og læring er en fremragende kur mod trætte børneben. 

De tre eventyr

Borgvold - Sverre og den store ridderturnering

Sverre drømmer om at dyste i Kong Eriks ridderturnering for at vinde sin elskede Ingeborgs hjerte. Desværre ejer han hverken rustning eller hest, men en skønne dag stiller kongen en udfordring, der kan være svaret på alle Sverres bønner.

Hjarbæk - Et brev til kongen

En tidlig morgen får Ida overbragt en vigtig mission fra en ridder i en aldeles håbløs forklædning. Kong Eriks hær har slået lejr uden for byen, og kun et hemmeligt brev, der nu er i Idas besiddelse, kan sætte en stopper for endnu en dum krig. Nu skal hun bare have det frem til kongen inden soldaterne marcherer afsted.

Kjællinghøk - Rejsen til jætternes land

Vikingepigen Toras tvillingebror er sporløst forsvundet. Derfor er hun draget ud på en farlig rejse langs Gudernes Å for at finde spor efter Ulf. Undervejs på rejsen møder hun både modige krigere, trolde og jætter, og hendes lange rejse fører hende helt ind i jætternes rige Jotunheimen.
Sidst opdateret: 21.05.2020