'Trækstien' ved Gudenåen

Trækstien langs Gudenåen

Trækstien er en natur-trampesti, der følger Gudenåen fra Silkeborg til Randers – i alt ca. 70 km. Du kan få unikke naturoplevelser i et varieret og til tider svært tilgængeligt landskab

Oplev fx det imponerende industrihistorske landskab omkring Tangeværket (eksternt link) og besøg Energimuseet (eksternt link).

Også turen i skovkanten langs Tange Sø mellem Ans/Sahl Rasteplads og Kongensbro er en af de smukkeste på alle årstider!

Tange Sø
Tange Sø

Ormstrup Skov
Ormstrup Skov

Eller gå "8-tallet", som er en smuk vandring omkring Bjerringbro, hvor du kan krydse Gudenåen på 3 broer: Ved Engbroen vest for Bjerringbro, ved Sol- og Vandtrappen i Bjerringbro og ved den store træbro ved Kjællinghøl øst for Bjerringbro.

Engbroen ved Bjerringbro
Engbroen ved Bjerringbro

Kjællinghøl-broen
Kjællinghøl-broen

Trækstien indgår i stisystemet som sti på sydsiden af åen. I Bjerringbro kan du kombinere turen med en kano- eller kajaktur, som kan lejes fra fx Bjerringbro Teltplads (eksternt link).

På pdf-kortet her kan du se strækningen i Viborg Kommune fra Ans til Kjællinghøl. Kortet stammer fra Silkeborg Kommunes nye gode side om hele trækstien fra Silkeborg til Randers (eksternt link).

Der er i juli 2017 udgivet ni nye kort til Gudenåens og oplandets oplevelsesmuligheder. Kortene er gratis og fås ved henvendelse til Gudenåens turistorganisationer – find disse på www.oplevgudenaa.dk (eksternt link).

God fornøjelse!

Projekt om opgradering af Trækstien ved Bjerringbro

Viborg Kommune arbejder sammen med flere andre parter på et projekt om at forbedre Trækstien ved Bjerringbro (eksternt link).

 

Sidst opdateret: 06.09.2017